ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ:6944412414,6747406564,6947821682,6973472404,6942638311,6983818036 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ:6947227605 ΑΝΩ ΠΟΛΗ:6948361660 Ε'ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:6946878209 ΕΥΚΑΡΠΙΑ:6974421180 ΕΥΟΣΜΟΣ:2310776595,6977288801 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ:2310442388,6978339896,6942228031 ΚΟΡΔΕΛΙΟ:6937269311 ΝΕΑΠΟΛΗ:2310625624,6972466504 ΠΕΥΚΑ:6973529349,6945968839 ΠΟΛΙΧΝΗ:2310608798 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ:6977873449 ΣΥΚΙΕΣ:2310620293,6937389891,6995361453 ΤΟΥΜΠΑ-ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ:6984201224
ΜΕΤΕΩΡΑ: 6947264179

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ Ή ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ;

Πληροφορηθήκαμε από το διαδίκτυο (δημοσίευμα του Avatonpress.gr) για τη νέα άδεια που πήρε το ΤΙΤΑΝ για ανάπλαση των νταμαριών.
Το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν έφερε το ζήτημα σε διαβούλευση ως όφειλε, συν το γεγονός ότι προβλέπεται δημιουργία αποθηκευτικού χώρου αποβλήτων γεννάει το εξής κεφαλαιώδες ερώτημα:

-μήπως πρόκειται για αποθηκευτικό χώρο αποβλήτων προς καύση;
Αν όχι, γιατί το θέμα παρέμεινε κρυφό;
Ένα έχουμε να πούμε: ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ.
Όσο για το δήμαρχο Παύλου Μελά καλά θα κάνει να αφήσει το κρυφτούλι και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις...


ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6:30 ΣΤΟ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ"



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ
Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μέρος συνολικότερων αντιλαϊκών ανατροπών στον τομέα της Υγείας. Υπηρετεί τα σχέδια για νέες περικοπές στις κρατικές δαπάνες, για ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες Υγείας.Όταν ολοκληρωθεί, ανεξάρτητα αν αυτό θα γίνει σε ένα μήνα ή περισσότερο, η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ δεν θα οδηγήσει σε καλύτερες υπηρεσίες, όπως λέει η κυβέρνηση. Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα λιγότερες και χειρότερες παροχές.
Πχ τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν ξέρουμε αν θα ανοίξουν αλλά και να ανοίξουν θα ισχύει το γνωστό πεντάευρο όπως στα νοσοκομεία. Ακόμα λιγότερες θα είναι οι δωρεάν παροχές, που θα περιοριστούν στο «βασικό πακέτο» του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα αυξηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς για την αγορά υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Συμφέρον του λαού δεν είναι να υπερασπιστεί το σημερινό χάλι στην Υγεία. Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και υγειονομικό υλικό, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης, η δράση των επιχειρηματικών ομίλων στην περίθαλψη και το Φάρμακο, τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, η λειτουργία του δημόσιου συστήματος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, τα χαράτσια στα νοσοκομεία και οι πληρωμές από τα Ταμεία, από τα λεφτά δηλαδή των εργαζομένων, δεν μπορούν να είναι ανεκτά.
Διεκδικούμε:
-Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας - Πρόνοιας
-Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία
-να ενισχυθούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας, τα νοσοκομεία με προσωπικό και υποδομές- καμιά διαθεσιμότητα –καμιά απόλυση
-ούτε ένα ευρώ για φάρμακα-θεραπείες-εξετάσεις-νοσηλείες

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (ΟΓΕ)

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Κοινή Ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα


Πηγή: ΑΡ
902.GR
Ολόκληρη η τοποθέτηση για την αντιδραστική εξέλιξη στην Ουκρανία (συντάχθηκε από το ΚΚΕ και το Γερμανικό ΚΚ και την υπογράφουν μέχρι στιγμής 21 κόμματα):
«Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν αποτελούν "νίκη της δημοκρατίας", δήθεν των "επαναστατών", όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας.
Στην πολιτική "επιφάνεια" αναρριχήθηκαν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, που εκτός από τις καταστροφές των γραφείων των αντιπάλων τους, μεθοδεύουν ακόμη πολιτικές διώξεις και απαγορεύσεις κομμάτων, πρώτα απ’ όλα κατά των κομμουνιστών, ακόμη και ρατσιστικά νομοθετήματα σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως αυτά που ισχύουν τα τελευταία 20 χρόνια στις χώρες της "ευρωπαϊκής" Βαλτικής, με την απροκάλυπτη πολιτική στήριξη της ΕΕ.
Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση:
  • Εκφράζουμε τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, πρώτα απ’ όλα σ’ αυτούς που σε πολλές περιπτώσεις κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα μνημεία του Λένιν και τα άλλα σοβιετικά κι αντιφασιστικά μνημεία, τα οποία βρέθηκαν στο "στόχαστρο" της ιδεολογικής "εκκαθάρισης" της Ιστορίας, που επιχειρούν οι εθνικιστικές - φασιστικές ένοπλες ομάδες.
  • Καταδικάζουμε ΗΠΑ κι ΕΕ, για την απροκάλυπτη εμπλοκή τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας, για την άμεση στήριξη που παρείχαν και παρέχουν στις ένοπλες φασιστικές ομάδες, στηρίζοντας έναν ιστορικό ρεβανσισμό, σε βάρος των αποτελεσμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μετατρέποντας τον αντικομμουνισμό σε επίσημη πολιτική τους, όπως και τον εξωραϊσμό των φασιστικών ομάδων, της εγκληματικής ιδεολογίας και δράσης τους, προωθώντας τη διαίρεση του λαού της Ουκρανίας με τις σχεδιαζόμενες διώξεις σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας.
  • Επισημαίνουμε πως είναι επικίνδυνες οι οπορτουνιστικές δυνάμεις, που σκορπούν αυταπάτες, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη, "καλύτερη ΕΕ", "ένα άλλο καλύτερο σύμφωνο σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία". Η ΕΕ, όπως και κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, είναι μια λυκοσυμμαχία που έχει βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα, δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, δρα και θα συνεχίσει να δρα ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και τους λαούς.
  • Σημειώνουμε πως οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνδέονται με την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ, είναι αποτέλεσμα του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με τη Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας. Ο λαός όμως της Ουκρανίας, όπως κι όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν συμφέρον να ταχθούν με την πλευρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή, της μιας ή της άλλης λυκοσυμμαχίας.
  • Το συμφέρον της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Ουκρανίας επιβάλλει να αποτρέψουν την "παγίδευσή" τους σε εθνικιστικά, διχαστικά διλήμματα, στη βάση εθνοτικών, γλωσσικών, θρησκευτικών ιδιαιτεροτήτων και να προτάξουν τα κοινά τους ταξικά συμφέροντα, να χαράξουν το δικό τους δρόμο της ταξικής πάλης, για τα δικαιώματά τους και το σοσιαλισμό. Ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Αυτή είναι η προοπτική ενάντια σε κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομία και κοινωνία που δε θα λειτουργεί με βάση το κέρδος αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων».
Την ανακοίνωση υπογράφουν μέχρι στιγμής τα κόμματα:
Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας
Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Πόλος Κομμουνιστικής Αναγέννησης Γαλλίας
Ενιαίο Κομμουνιστικό Κόμμα Γεωργίας
Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Καναδά
Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
Κόμμα Εργατών Μπαγκλαντές
Δημοκρατικό Προοδευτικό Βήμα Μπαχρέιν
Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
Ένωση κομμουνιστών Ουκρανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6:30ΜΜ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΣΤΙΣ 6ΜΜ 
ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ" 
(ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜ.ΩΔΕΙΟ)

Συγκυβέρνηση και ΕΕ έκλεισαν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. 
 Ο νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που ψηφίστηκε στη Βουλή, σε εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα μας δυναμώνει. oλοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΤΑΝ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης από κοινού με τις άλλες Λαϊκές Επιτροπές και το ταξικό κίνημα συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης για τις επιπτώσεις τις καρκινογόνου καύσης στο ΤΙΤΑΝ.


Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, διοργανώνει ανοιχτή συνέλευση την

 Τρίτη 25 Φλεβάρη στις 7μμ στα σκαλάκια του Δημαρχείου Πολίχνης 
(διασταύρωση οδών Αγ. Παντελεήμονα και Αγνώστου Στρατιώτου).


Απαιτούμε:


  • Να ανακαλέσει την αδειοδότηση αυτή με δεδομένο ότι, προς χάριν των κερδών της επιχείρησης, τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής και συνολικά το περιβάλλον.
  • Να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ με δεδομένο ότι αγγίζει πλέον τα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
  • Να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης στο συγκεκριμένο χώρο και να χωροθετηθεί σε άλλο μακριά από την κατοικημένη περιοχή της Ευκαρπίας.

ΚΚΕ: Ερώτηση για την άδεια καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ




Ερώτηση σχετικά με την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον άδεια που δόθηκε στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, για καύση απορριμμάτων και «εναλλακτικών» καυσίμων, κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.
Αναλυτικά η Ερώτηση:
«Θέμα: Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον η αδειοδότηση, για καύση απορριμμάτων και «εναλλακτικών» καυσίμων, στη τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ.
Πριν τέσσερα χρόνια ο ξεσηκωμός όλων των κατοίκων των βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης ενάντια στην αδειοδότηση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ για καύση αποβλήτων, έβαλε τότε φρένο στα, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, σχέδια της επιχείρησης.
Πριν όμως ένα περίπου μήνα η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω του ΥΠΕΚΑ, ενέκρινε την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της λειτουργίας του ΤΙΤΑΝ και του έδωσε άδεια καύσης απορριμμάτων και «εναλλακτικών καυσίμων».
Με την πρόσφατη αυτή τροποποίηση της ΑΕΠΟ όχι μόνο δεν προωθείται η ανακύκλωση αλλά, αντίθετα, μπαίνει μια βαριά ταφόπλακα πάνω της. Συγκεκριμένα, υλικά που ανακτώνται στα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), με βασικότερα το «Χαρτί - Χαρτόνι» και τα «Πλαστικά», αντί να αξιοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την κατασκευή άλλων υλικών (αυτό άλλωστε σημαίνει ανακύκλωση), οδηγούνται σε ενεργειακή καύση!
Η ΑΕΠΟ δεν εντοπίζεται μόνο στην καύση «υπολειμμάτων ανακύκλωσης συσκευασιών», όπως αναφέρει στη σελ. 8, αλλά συμπεριλαμβάνει και τα ανακτώμενα υλικά. Και, μάλιστα, όχι μόνο αυτά που προέρχονται από την κατεργασία «συσκευασιών», αλλά και των σύμμεικτων εν γένει αποβλήτων, καθώς η αναφορά στα ΚΔΑΥ (αυτά «παράγουν» υπολείμματα συσκευασιών) τίθεται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά.
Όσο για την καθησυχαστική διαβεβαίωση, που περιέχεται στην ΑΕΠΟ, για υποκατάσταση μικρού μόνο μέρους των συμβατικών καυσίμων, αυτή είναι εξόφθαλμα παραπλανητική, αφού η δυναμικότητα τροφοδοσίας της συγκεκριμένης μονάδας με τα πιο πάνω απόβλητα ορίζεται στους 10 τον/ώρα, δηλαδή 240 τον/ημ.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

από τη σημερινή (Σάββατο 22/2) κινητοποίηση στην Ευκαρπία ενάντια στην καύση σκουπιδιών στο ΤΙΤΑΝ
(φωτό από pmnews.gr)

από την κινητοποίηση της Τρίτης 18/2 στον ΕΟΠΥΥ της Πολίχνης

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΥΣΗ! ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ!

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10:30πμ 
ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τον ξεσηκωμό των κατοίκων των βορειοδυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης ενάντια στην αδειοδότηση του ΤΙΤΑΝ για καύση αποβλήτων, που έβαλε τότε φρένο στα σχέδια του ΤΙΤΑΝ.
Κι έρχεται σήμερα η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος, να εγκρίνει την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων και να δώσει άδεια καύσης απορριμμάτων και «εναλλακτικών καυσίμων». Αυτή, εξάλλου, είναι και η πολιτική της ΕΕ σε συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, που θεωρεί τα απόβλητα «ενεργειακό πόρο» και προωθεί την καύση τους μεταξύ άλλων και στις τσιμεντοβιομηχανίες. Ταυτόχρονα προχωρά η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία, θέση ακατάλληλη, επειδή έτσι συμφέρει το κεφάλαιο, την κυβέρνηση, τις τοπικές αρχές.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ: Σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης»



Σε δελτίο τύπου σχετικά με προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα τοπικά δικτυακά μέσα «ενημέρωσης» η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ τονίζει:
«Με ευκολία φαίνεται να υιοθετούνται από το "Epirusgate"(διαδικτυακή πύλη "ενημέρωσης" υποτίθεται) και άλλες ιστοσελίδες, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ("left.gr") που έσπευσαν να τα αναπαράγουν, διάφορα μυθεύματα σχετικά με το ΚΚΕ και τις Οργανώσεις του. Αυτή τη φορά, απασχολεί η δήθεν διαγραφή μιας ολόκληρης κομματικής οργάνωσης – της ΚΟΒ Κόνιτσας – με αφορμή τη δήθεν διαφωνία των κομματικών μελών εκεί, σχετικά με τη στήριξη του δημοτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!
Πέρα από το ανυπόστατο ψέμα και την προσπάθεια συνειδητής συκοφάντησης του Κόμματος, φαίνεται ότι ορισμένοι επιστρατεύουν και την ωμή προβοκάτσια απέναντι στις θέσεις του Κόμματος, τα μέλη, τα στελέχη του, τους φίλους και οπαδούς του, προκειμένου να πολεμήσουν το ΚΚΕ.
Δεν θα τους περάσει! Το ΚΚΕ, απ’ άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, δίνει τη μάχη των τριπλών εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, ΕΝΙΑΙΑ, μαχητικά και αποφασιστικά με στόχο, ένα ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, μέσα και έξω από το ευρωκοινοβούλιο, τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, στους χώρους εργασίας, τα σωματεία, τους συλλόγους... ΠΑΝΤΟΥ!
Δεν αξίζει περισσότερη κατανάλωση μελανιού. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας καταδικάσει τους προβοκάτορες». 902.GR

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Η Διαμαρτυρία στον ΕΟΠΥΥ Μετεώρων θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή 21 Φλεβάρη στις 8 το πρωί.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

Χθες βράδυ, ήρθε στον ύπνο μου το πνεύμα του Θανάση Καρτερού και μου αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που ο Σύριζα στηρίζει Βουδούρη.

" Τα πράγματα είναι απλά", μου είπε. "Θα γνωρίζεις-αν και τα ΜΜΕ το θάβουν γενικώς- ότι ο Βουδούρης είναι μέλος του ΔΣ του ιδρύματος Πάλη. 
Ξέρεις, του κολλητού του Ρέστη που κατηγορείται για χρυσαυγίτης. 
Ο Βουδούρης, που λες, έχει πρόσβαση στο οπλοστάσιο του Πάλη, κάτι εκατοντάδες κοντέινερ με όπλα κάθε διαμετρήματος. Ε, μ' αυτά θα εξοπλίσουμε τον επαναστατικό στρατό!".

ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ. ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ, ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Κινητοποίηση πραγματοποίησε σήμερα η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης στον ΕΟΠΥΥ της Πολίχνης επί της οδού Μαυρομιχάλη. Από τις 8 το πρωί οι δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής ξεδίπλωσαν πανώ και ξύπνησαν με τις ντουντούκες τη γειτονιά.

Ήταν η τρίτη στη σειρά κινητοποίηση που γίνεται για να μην κλείσει το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Πολίχνη. Στις κουβέντες με τον κόσμο ήταν έκδηλη η οργή όλων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και να ξανανοίξει το συγκεκριμένο ιατρείο οι εξετάσεις θα γίνονται με το γνωστό 5ευρο που ισχύει και στα νοσοκομεία.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ





Η εκλογική συμπόρευση Κ.Θεοδωρίδη-Αλ.Παπαδόπουλου είναι ενδεικτική του κλίματος μέσα στο οποίο διεξάγεται η προεκλογική εκστρατεία στον Δήμο Παύλου Μελά: βυζαντινισμοί, κωλοτούμπες( αυτοί που αντάλλασσαν ύβρεις γίνται «κολλητοί»), «σου δίνω και μου δίνεις», συμπράξεις «καπετανάτων» χωρίς αρχές, με αυτοσκοπό την κατάκτηση του πολυπόθητου δημαρχιακού θώκου και των υπόλοιπων αξιωμάτων.

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ (ΦΩΤΟ)

Μαζική και μαχητική ήταν η αποψινή προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πολίχνη. Παρά το γεγονός ότι απέχουμε ακόμα τρεις μήνες από τις εκλογές η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα.

                                       

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του Γιώργου Βούρτσα, υποψήφιου Δημάρχου Παύλου Μελά με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ο οποίος αφού έκανε ένα απολογισμό της δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, τόνισε την ανάγκη υπερψήφισης του συνδυασμού σε αντιδιαστολή με τους άλλους συνδυασμούς που ακόμα και φορώντας τη μάσκα του "ανεξάρτητου" υπηρετούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΧΝΗ

Εργαζόμενε-άνεργε-συνταξιούχε-αυτοαπασχολούμενε-νέε και νέα
Οι Κομματικές Οργανώσεις Δήμου Παύλου Μελά του ΚΚΕ σας προσκαλούν στην εκδήλωση που πραγματοποιούν με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις επικείμενες εκλογές».
Δευτέρα 17 Φλεβάρη, 7μμ
Δημ. Θέατρο «Έλλη Παπαπαναγιώτου»
(Μαυρομιχάλη 56, Πολίχνη)

Ομιλητής: Θανάσης Βαρδαλής
μέλος της ΚΕ
Θα χαιρετίσει ο Γιώργος Βούρτσας
υπ. Δήμαρχος Παύλου Μελά

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Απεργιακή συγκέντρωση αυτή την ώρα των εργαζομένων στον «Αρβανιτίδη» (ΦΩΤΟ)


Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του «Αρβανιτίδη»

902.GR
Αποφασιστικά συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στασούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης». Στο πλαίσιο της σημερινής δεύτερης ημέρας της 48ωρης απεργίας, αυτή την ώρα πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη.
Στο μεταξύ,  μεγάλη ήταν η συμμετοχή τους κόντρα στις απειλές και την τρομοκρατία των εργαζομένων της επιχείρησης στη χθεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής τους απεργίας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν για πρώτη φορά το βήμα να απεργήσουν σπάζοντας τον φόβο που επιχειρεί να σπείρει η εταιρία.
Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στο κατάστημα στη Σταυρούπολη (οδός Λαγκαδά) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στην συνοικία.
Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη εξάλλου, με μια δυναμική συγκέντρωση στην Έδεσσα, απάντησαν στη νέα πρόκληση της επιχείρησης να κλείσει τα καταστήματα της Πέλλας.
Τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της επιχείρησης «Αρβανιτίδης» καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο των εργαζομένων, τονίζοντας ότι η ανταπεργία απαγορεύεται από το νόμο και ζητώντας την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας.
Διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα για τους τελευταίους 6 μήνες, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους σε περίπτωση που προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση της επιχείρησης, να διασφαλιστούν όλα τα ένσημά τους, καθώς η επιχείρηση οφείλει περίπου 25 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ.
Οι συνάδελφοί τους στους νομούς Πέλλας και Κατερίνης έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ενοχλήθηκες αγόρι μου;

Γιατί; Είναι μήπως η πρώτη φορά που η ΚΝΕ κυκλοφορεί βιντεάκι στο Youtube;
Οχι, γλυκέ μου, δεν είναι η πρώτη φορά. Συχνά-πυκνά, χιουμοριστικά ή σοβαρά, η ΚΝΕ κυκλοφορεί δεκάδες βίντεο.
Θυμάσαι εκείνο με τον Σχορτσιανίτη; Οι φασίστες είχαν ενοχληθεί λιγότερο από σένα...
Αλήθεια, εσύ γιατί ενοχλήθηκες; 
Που προβλήθηκε από το MEGA; Και εκείνο με τον Σχορτσιανίτη είχε προβληθεί από το MEGA. Και δεν σε θυμάμαι να δυσανασχετείς.
Οπότε, γιατί ενοχλείσαι; Μήπως έχεις τη μύγα και μυγιάζεσαι;

Πάντως, και μένα με ενοχλεί το μουστάκι σου αλλά δεν το κάνω και tweet...
H.B

Ποιοι θέλουν τους ναζί στον β΄γύρο;

Τις τελευταίες μέρες φουντώνει η κουβέντα για το τι θα γίνει αν ο Κασιδιάρης περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Κανένας δεν μας λέει βέβαια από που προκύπτει αυτό το σενάριο. Στην πραγματικότητα δεν βασίζεται πουθενά, αφού δεν υπάρχει καμιά δημοσκόπηση που να έχει τέτοια ευρήματα. Μάλιστα, η ΧΑ φαίνεται σε πτώση, σχεδόν σε απόλυτη οργανωτική χειμερία νάρκη, αποσυσπειρωμένη, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί έναν σοβαρό κίνδυνο για το εργατικό κίνημα.
Κι όμως από τον Καρατζαφέρη, ως τα "σοβαρά" ΜΜΕ, όλοι χρίζουν τον Κασσιδιάρη σχεδόν ....φαβορί, έτσι χωρίς στοιχεία. Και το "αξιοπερίεργο" είναι ότι συμφωνούν και οι πιο πολλοί από τους θαμώνες των τηλεπαραθύρων...
Δεν ξέρουν ότι έτσι τον πριμοδοτούν; Δεν γνωρίζουν ότι έτσι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να επισυμβεί αυτό που φαινομενικά απεύχονται;
Βεβαίως και το γνωρίζουν και άλλωστε αυτό επιθυμούν. 
Από τη ΝΔ ως τον Σύριζα όλοι θέλουν τους ναζί δυνατούς στις εκλογές στην Αθήνα γιατί:
α) είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος γενικά. Και να περνούσε ο υπόδικος μπούλης στον β΄γύρο είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο ότι θα συντριβόταν με νούμερα 85-15%.
β) είναι ο ιδανικός μπαμπούλας με τον οποίο ο ένας φοβερίζει τον άλλο και όλοι μαζί το ΚΚΕ το οποίο και θέλουν να εντάξουν σε σενάρια "συνταγματικού τόξου" αλλά και να το αναγκάσουν (ιδιαίτερα ο Σύριζα) να υπογράψει "δήλωση μετάνοιας".

Οι κομμουνιστές δίνουμε τη μάχη μέσα στο εργατικό κίνημα, μέσα στον λαό για την περιθωριοποίηση της ναζιστικής συμμορίας. Θα την αντιπαλέψουμε μέχρι τέλους, θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα πεδία, και σε αυτό των εκλογών.

Αλλά σε σενάρια με "μπαμπούλες" και "λευκούς ιππότες" δεν μπαίνουμε...
Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε!

Για φαντάσου...



Ευτυχώς όλα τα παρακάτω είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας.
Για φαντάσου λοιπόν:
- Το ΚΚΕ να συζητάει αν θα δεχτεί να στηρίξει έναν υποψήφιο που αβαντάρει και κάνει εκπομπές φιλοτεχνώντας το «αμεσοδημοκρατικό» προφίλ του φασίστα Κασιδιάρη και του ναζιστικού σκουπιδοτενεκέ που λέγεται Χρυσή Αυγή.
Για φαντάσου εργάτες, απολυμένοι, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ, φίλοι του ΚΚΕ να μπαίνουν σε διαδικασία έστω προβληματισμού για το αν πρέπει να δεχτούν να στηρίξουν έναν υποψήφιο Περιφερειάρχη με ακροδεξιές θέσεις, όπως τον Καρυπίδη, τον οποίο απέσυρε μετά την κατακραυγή ο ΣΥΡΙΖΑ;
- Το ΚΚΕ στις 4 Μάη σήκωσε ένα πανό στην Ακρόπολη που έλεγε «Λαοί της Ευρώπης Ξεσηκωθείτε» Την επόμενη μέρα στη βουλή ψηφιζόταν το Μνημόνιο I. Ήταν μέρα πετυχημένης πανελλαδικής απεργίας. Την ίδια ώρα που τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίσκονταν στις πύλες των εργοστασίων από τα χαράματα, που απολύονταν από τις δουλειές τους γιατί απεργούσαν, την ίδια μέρα κάποιοι ψήφιζαν το Μνημόνιο Ι.
Για φαντάσου τώρα στο όνομα της «αλλαγής» και της «συσπείρωσης ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων» το ΚΚΕ να πρόδιδε έτσι τη δράση και τις αρχές του και να έμπαινε στον κόπο, όχι να στηρίξει, αλλά να συζητήσει υποψηφιότητες στυλ Βουδούρη και άλλων που έχουν ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα και νομοσχέδια;
- Το ΚΚΕ λέει ανοιχτά ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός. Άρα δεν πρέπει να πληρώσει δεκάρα για την αποπληρωμή του. Προτείνει την μονομερή διαγραφή του χρέους, που μπορεί να την κάνει μόνο η εργατική λαϊκή εξουσία.
Για φαντάσου το ΚΚΕ να συμμαχούσε με σχήματα, κόμματα κτλ. που τα στελέχη τους δηλώνουν ότι παράνομο είναι μόνο ένα 5% του χρέους, καλώντας -χωρίς να το λένε ανοιχτά- το λαό να δεχτεί τη σφαγή του στο όνομα του χρέους, όπως δηλώνει ο Σταθάκης, οικονομικός νους του ΣΥΡΙΖΑ no1;.
-Το ΚΚΕ λέει ότι ο στόχος για να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα είναι στόχος του κεφαλαίου. Στο βαθμό που θα επιτυγχάνονται πλεονάσματα θα χειροτερεύει και η θέση των εργαζομένων και της νεολαίας. Και στην κρίση και στην ανάπτυξη, οι εθνικοί στόχοι, δηλαδή οι στόχοι του κεφαλαίου, για να πιαστούν σημαίνει να ζούμε εμείς σαν σκλάβοι.
Για φαντάσου το ΚΚΕ να συμμαχούσε με κόμματα που στελέχη του λένε ότι: «Ο βασικός στόχος λοιπόν είναι να υπάρχει δημοσιονομική σταθεροποίηση. Δηλαδή να μην έχουμε ελλείμματα, αντίθετα να έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό το στόχο τον αποδεχόμαστε» όπως δηλώνει ο Μηλιός, οικονομικός νους του ΣΥΡΙΖΑ νο 2;
Ξαναλέμε: Ευτυχώς για το εργατικό λαϊκό κίνημα όλα αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας.
Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το ΚΚΕ επιβεβαιώνεται καθημερινά για τη στάση που κρατάει απέναντι σε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήγε κόντρα στο ρεύμα, δικαιώθηκε και θα το ξανακάνει όποτε χρειαστεί. Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι η πλουτοκρατία και η ΕΕ, ό,τι κι αν του τάξουν. Είναι εγγύηση γιατί μένει σταθερό και προσηλωμένο στην πάλη για το σοσιαλισμό, για την εργατική εξουσία, τη διακυβέρνηση μαζί με το λαό.
Πρωτοστατεί καθημερινά στην πάλη από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο πρόβλημα του λαού και της νεολαίας για τη μόνη λύση υπέρ του λαού.
Γι' αυτό πρέπει και εσύ να το στηρίξεις, ακόμα και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί του.
Σε όλες τις κάλπες, ΚΚΕ ισχυρό, για να μην παγιδευτεί ο λαός και η νεολαία (ξανά) στις φάκες που τους στήνουν.