ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ - ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ:6944412414,6747406564,6947821682,6973472404,6942638311,6983818036 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ:6947227605 ΑΝΩ ΠΟΛΗ:6948361660 Ε'ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:6946878209 ΕΥΚΑΡΠΙΑ:6974421180 ΕΥΟΣΜΟΣ:2310776595,6977288801 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ:2310442388,6978339896,6942228031 ΚΟΡΔΕΛΙΟ:6937269311 ΝΕΑΠΟΛΗ:2310625624,6972466504 ΠΕΥΚΑ:6973529349,6945968839 ΠΟΛΙΧΝΗ:2310608798 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ:6977873449 ΣΥΚΙΕΣ:2310620293,6937389891,6995361453 ΤΟΥΜΠΑ-ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ:6984201224
ΜΕΤΕΩΡΑ: 6947264179

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Μαζική συμμετοχή και αγωνιστικός παλμός ενάντια στα χαράτσια στις χθεσινές (6/12) συγκεντρώσεις

Μαζική συμμετοχή και αγωνιστικός παλμός ενάντια στα χαράτσια
Μεγάλη η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον του κόσμου για τις επόμενες παρεμβάσεις ενάντια στα χαράτσια
Με κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας, έξω από τις εφορίες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ συνεχίζουν την πάλη τους ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, έδωσαν μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής, απαντούν στο ξεζούμισμα του λαού που για λογαριασμό της πλουτοκρατίας επιβάλλει η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου». Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 20 Δεκέμβρη στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται για την προστασία των ανέργων.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Καμία θυσία για την πλουτοκρατία
Χιλιάδες στον αγώνα και χθες στις συγκεντρώσεις στις Εφορίες, στις πορείες και πικετοφορίες σε πόλεις της Β. Ελλάδας
Από την πορεία στον Εύοσμο

Την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.), που μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ συναποφασίζει και υλοποιεί τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τσακίζοντας τη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών, κατήγγειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν χθες το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές, σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.
Το πρωί με συγκεντρώσεις στις Εφορίες και το απόγευμα με συλλαλητήρια, πορείες, πικετοφορίες και εξορμήσεις, αντήχησε από άκρη σε άκρη, από την Καστοριά μέχρι την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, η απόφαση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια, στα αντεργατικά μέτρα και στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό.
Στη Θεσσαλονίκη, από τις 9 το πρωί ξεκίνησαν συγκεντρώσεις στις Εφορίες Τούμπας, Καλαμαριάς, Λεωφόρου Στρατού, Πλαστήρα και στη συνέχεια στις 12 έγιναν συγκεντρώσεις στις Εφορίες Αμπελοκήπων και στην Ε' Εφορία. Με πανό και συνθήματα απαίτησαν να καταργηθούν τα χαράτσια, να σταματήσει η μείωση μισθών και συντάξεων που φέρνουν απόγνωση και φτώχεια στο λαό.
Το απόγευμα με μαχητικά συλλαλητήρια και πορείες σάλπισαν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, οργάνωση της αντίστασης και αντεπίθεση.
Στο συλλαλητήριο που έγινε στο πάρκο Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι, από τις γειτονιές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μίλησε ο Φώτης Μαρατζίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα, καθήκον του εργαζόμενου λαού, όρος επιβίωσης των εργατικών λαϊκών οικογενειών, είναι να παλέψουμε για την ανατροπή της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία και την οικονομία που κουμάντο θα κάνει ο λαός.
Από το Πάρκο του Αγίου Θεράποντα ξεκίνησε πορεία στις γειτονιές της ανατολικής Θεσσαλονίκης μέσω των κεντρικών οδών Μπότσαρη, Παπαναστασίου, Μαρτίου. Με συνθήματα όπως «όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία», «καμία θυσία για την πλουτοκρατία, Μέτωπο λαέ για την εξουσία», μετέφεραν το κάλεσμα παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Στο Δημαρχείο της Σταυρούπολης, συγκεντρώθηκε ο εργατόκοσμος των δυτικών συνοικιών. Από εκεί με μαχητική και μαζική πορεία και συνθήματα, μέσω κεντρικών δρόμων κατευθύνθηκαν προς την πλατεία του Ευόσμου.
Στη Νάουσα, πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της ΔΕΗ. Πρωτοβουλία που για άλλη μια φορά βρήκε την ενεργό στήριξη του λαού της περιοχής, ο οποίος χρόνια τώρα βιώνει τις δραματικές επιπτώσεις της φτώχειας και της υψηλής ανεργίας.
Στην Κατερίνη, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού.
Από την κινητοποίηση στα Πατήσια
 
 
ΑΘΗΝΑ
 
Σε κινητοποίηση έξω από την Κ' Εφορία της Αθήνας (Παλαμά και Γαλατσίου στα Πατήσια) προχώρησαν χτες το πρωί μαζικοί φορείς και τα παραρτήματα των συνδικάτων Πατησίων και Κυψέλης, καλώντας τους εργαζόμενους σε γενικευμένη και οργανωμένη άρνηση πληρωμής των εξοντωτικών χαρατσιών που επιβάλλονται στη λαϊκή οικογένεια.
Συγκεντρώθηκαν και έμειναν μπρος στην είσοδο της εφορίας για περίπου μιάμιση ώρα, άπλωσαν πανό («Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό»), φώναξαν συνθήματα («Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Αρνούμαι να πληρώσω τη φοροληστεία, ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία», «Οχι στα χαράσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Οχι στα χαράτσια και τις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές»), μοίρασαν ανακοινώσεις, διάβασαν σχετικό κάλεσμα όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:
Κανένας μόνος τους
Στην Πετρούπολη
«Σήμερα κανένας δεν πρέπει να μένει μόνος του. Οργανωνόμαστε, κάνουμε την αγανάκτησή μας δύναμη αντεπίθεσης και ανατροπής. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε τετράγωνο, σε κάθε γειτονιά. Συγκεντρώνουμε τα χαράτσια καθημερινά στα γραφεία του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252) και τα επιστρέφουμε μαζικά στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ. Εμποδίζουμε την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς είσπραξης. Στήνουμε ομάδες περιφρούρησης σε κάθε λαϊκή γειτονιά ενάντια στις απόπειρες να κόψουν το ρεύμα και να αφαιρέσουν τα ρολόγια. Διεκδικούμε και επιβάλλουμε άμεση επανασύνδεση ρεύματος σε σπίτια λαϊκών οικογενειών που κόπηκε».
Η παρέμβαση βρήκε θετική ανταπόκριση από τους προσερχόμενους στην εφορία και άλλους διερχόμενους. Μοιράστηκαν οι ανακοινώσεις, άνοιξαν συζητήσεις, εκφράστηκε ενδιαφέρον για το πότε και πού θα γίνουν οι επόμενες παρεμβάσεις, πώς μπορούν να συμμετάσχουν οι ίδιοι. Αλλωστε όπως αναφέρουν όσοι δραστηριοποιούνται στο Στέκι, κάθε απόγευμα προσέρχονται εκεί μαζικά άνθρωποι του μόχθου που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα, καταθέτουν εκεί το σχετικό ειδοποιητήριο για να επιστραφεί στη ΔΕΗ.
Στην Καλλιθέα, η ομώνυμη Λαϊκή Επιτροπή μαζί με την Επιτροπή ΠΑΣΕΒΕ Νέας Σμύρνης και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Ν. Σμύρνης βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην Εφορία της Καλλιθέας. Με πανό που κρατούσαν μπροστά στην είσοδο που έγραφε «Να μην πληρώσει τα χαράτσια ο λαός. Την κρίση να πληρώσουν τα μονοπώλια», φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής και μοιράζοντας ανακοίνωση, καλούσαν το λαό να μην υποχωρήσει στην ανελέητη φοροληστεία της κυβέρνησης.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ο λαός να σηκώσει κεφάλι
Στον Πειραιά
Σε αγωνιστικό αναβρασμό ήταν χτες ολόκληρη την ημέρα οι ταξικές και αγωνιστικές, ριζοσπαστικές δυνάμεις και του Πειραιά, αναδεικνύοντας στους εργαζόμενους, στις εργατικές λαϊκές οικογένειες της πειραιώτικης περιφέρειας, με παρεμβάσεις σε όλες τις εφορίες και το απόγευμα πικετοφορίες σε κάθε Δήμο του Πειραιά, την ανάγκη για ακόμα πιο αποφασιστική γερή οργάνωση και ένταση της πάλης ενάντια στη φοροληστεία, στα χαράτσια, για την ανατροπή αυτής της άγριας πολιτικής.
«Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας», ανέγραφε το πανό που είχαν αναρτήσει μπροστά στην πύλη της Α' ΔΟΥ Πειραιά οι Επιτροπές Αγώνα του 1ου - 4ου - 5ου Διαμερίσματος Πειραιά, στα πλαίσια παρέμβασης που έγινε στη ΔΟΥ από την Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, μαζί με ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά. Ταυτόχρονα από την ντουντούκα ακουγόταν το κάλεσμα: «Κανένας μόνος του στην επίθεση που μας έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα κόμματά τους. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες να πάρουμε ο καθένας μας την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης, της απειθαρχίας».
Αντιπροσωπεία από τους φορείς έκανε εξόρμηση μέσα στα γραφεία της ΔΟΥ , συνομιλώντας με τους υπαλλήλους, τους οποίους καλούσαν να «σηκώσουν κεφάλι» και να συμβάλουν ο καθένας προσωπικά στην ενίσχυση της οργανωμένης, ταξικής πάλης.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης και της οικονομικής ασφυξίας, όπως ανέφεραν υπάλληλοι, στο τμήμα του Πειραιά, δηλαδή από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ως το Πασαλιμάνι και το Μικρολίμανο, που «καλύπτει» η συγκεκριμένη ΔΥΟ, το 8μηνο του 2011 έγιναν 562 διακοπές λειτουργίας καταστημάτων. Αν και δεν έδωσαν συγκριτικά στοιχεία, ωστόσο, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, οι διακοπές λειτουργίας είναι κατά πολύ αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΗΤΗ
Συμβολικοί αποκλεισμοί και παραστάσεις
Στο Ηράκλειο της Κρήτης
Την αποφασιστικότητά τους με την οργανωμένη συλλογική πάλη να καταργήσουν στην πράξη τα χαράτσια, να αντιταχθούν στη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος διαμήνυσαν οι εργαζόμενοι, άνθρωποι του μόχθου και νέοι στη Βορειοδυτική Ελλάδα με συμβολικούς αποκλεισμούς και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες.
Στα Γιάννενα έγινε παράσταση διαμαρτυρίας. Μοιράστηκε η ανακοίνωση και δηλώθηκε η στήριξη στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και εξαθλίωσης του λαού για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Συνέχεια δόθηκε το απόγευμα με πικετοφορίες στις λαϊκές γειτονιές των Σεισμοπλήκτων και των Αμπελοκήπων. Στην Κέρκυρα έγινε τρίωρη κατάληψη της Α' ΔΟΥ με τη συμμετοχή και των Λαϊκών Επιτροπών Λευκίμμης, Γιαννάδων, Κουραμάδων και Γαρίτσας που με τη δράση τους απέτρεψαν τη διακοπή και επανασύνδεσαν το ηλεκτρικό ρεύμα σε 30 σπίτια εργατών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και το χαράτσι. Στο Μεσολόγγι το αγωνιστικό κάλεσμα ανυπακοής και απειθαρχίας έφτασε μέσα στην εφορία, όπου συμμετείχε και η νεοσύστατη Λαϊκή Επιτροπή Αιτωλικού. Παρέμβαση έγινε επίσης στη ΔΕΗ της Πρέβεζας και της Αρτας, καθώς και στις εφορίες Λευκάδας και Αγρινίου, όπου το απόγευμα έγιναν εξορμήσεις σε εργατικές λαϊκές γειτονιές της πόλης.
Στην Κρήτη
Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση έξω από την Α' ΔΟΥ ξεκίνησε στις 10 το πρωί με συμβολικό αποκλεισμό ως και τις 12 το μεσημέρι.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη με πολλούς να ρωτούν τι ακριβώς χρειάζεται να κάνουν ώστε να μην πληρώσουν το χαράτσι, καθώς και με ποιο τρόπο μπορούν να συμμετέχουν οργανωμένα σε αυτήν την προσπάθεια. Μάλιστα πολλοί ήταν αυτοί που συμπλήρωναν τις δηλώσεις άρνησης πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ.
Επίσης χτες το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή Αλικαρνασσού πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στις εργατογειτονιές σε Ηράκλειο, Πόρο, Πατέλες και Κατσαμπά.
Στο Ρέθυμνο η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από την εφορία ξεκίνησε στις 9 το πρωί ως και τις 11 μοιράζοντας υλικό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις εφορίες είχαμε και στο Λασίθι, στη Σητεία και την Ιεράπετρα.
Χθες το απόγευμα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα Χανιά, τα ταξικά σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων, τροφίμων - ποτών και οικοδόμων μαζί με αυτοαπασχολούμενους και αγρότες πραγματοποίησαν συλλαλητήριο ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στα Νέα Καταστήματα.
Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Σήμερα το πρωί στα Χανιά οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, στη λίμνη Τσόντου στις 11 το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή του τέλους στα ακίνητα, ενώ και στο Ρέθυμνο θα γίνει αντίστοιχη κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ.