ΠΑΜΕ - Λαϊκές Επιτροπές: Συγκέντρωση στα διόδια Αιγινίου τη Δευτέρα
Δημοσίευση: Παρ, 25/01/2013 - 12:55
Συγκέντρωση διαμαρτυρίαςστα διόδια του Αιγινίου, τηΔευτέρα 28 Γενάρη στις 10 το πρωί, διοργανώνουν το ΠΑΜΕκαι οι Λαϊκές Επιτροπές που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, αντιδρώντας στην επικείμενη έναρξη της λειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο από την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, τη Δευτέρα 28 Γενάρη θα ξεκινήσει η λειτουργία του μετωπικού σταθμού των διοδίων στο Αιγίνιο και η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.
Θυμίζουμε ότι με τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο θα λειτουργούν συνολικά 3 σταθμοί διοδίων σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων: οι σταθμοί ΜαλγάρωνΘεσσαλονίκης, Αιγινίου και Λεπτοκαρυάς Πιερίας. Η κυβέρνηση, για να χρυσώσει το χάπι, προαναγγέλλει μείωση της τιμής στα διόδια των Μαλγάρων και αντίστοιχα μια μικρή μείωση στα διόδια της Λεπτοκαρυάς.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της περιοχής να παλέψει για να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Και τονίζει: «Οι δρόμοι και οι υποδομές της χώρας είναι λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία και γι' αυτό θα πρέπει να κατασκευάζονται με κεντρικό σχεδιασμό και επιστημονική μελέτη με μοναδικό γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στη μεταφορά με ασφάλεια χωρίς τα χαράτσια των διοδίων».
Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου ζητά με επιστολή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δίου - Ολύμπου προκειμένου να καθοριστούν συγκεκριμένες αγωνιστικές δράσεις και ο συντονισμός του αγώνα με τους κατοίκους του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού για να εμποδιστεί η λειτουργία των διοδίων.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας-Κολινδρού, υπέβαλαν την παραίτησή τους στον υπουργό Εσωτερικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο.