ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ
Θεσσαλονίκη: Αύριο, Πέμπτη η σύσκεψη για την οργάνωση της αλληλεγγύης
902.gr
Ευρεία κοινή σύσκεψη ΠΑΜΕ, ΜΑΣ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ και ΟΓΕ, με θέμα τη συγκρότηση κεντρικής Επιτροπής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Στο σχετικό κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει πως κανένας άνεργος, συνταξιούχος, κανένας νέος και νέα δεν πρέπει να είναι μόνος του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η εργατική - λαϊκή οικογένεια, αλλά οργανωμένα να δώσουν απάντηση στην επίθεση ΕΕ - συγκυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού.
Το τωρινό "κούρεμα" μισθών και συντάξεων σε μεγάλο τμήμα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, αλλά και οι καταβολές με το σταγονόμετρο πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα.
Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών -συντάξεων - επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που αποτελούν την κοινωνική συμμαχία συγκροτούμε κεντρική επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών, τις ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις Λαϊκές Επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα, να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση, Επιτροπές Αλληλεγγύης παντού! Σε δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Να αποτρέψουμε, με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές».